Hvorfor stueopdræt?

Nu er vi kommet ud i stuen
Tante Izzi passer os.
Hanhvalp hos sin nye familie.

Den første opdragelse.

En stueopdrættet schæferhvalp fra Hundestedhunde, er ikke født i en hvalpekasse, som forhindre den i at udforske og opbygge sin muskulatur og knogler, eller vedligeholde sin medfødte renlighed. Nej den kan fra fødslen bevæge sig hvor hen den vil i hele hvalperummet...Og de er kun nogle dage gamle inden, så kan jeg se dem svomme rundt på gulvet uden for deres tæpper, Efter hånden tager de på opdagelse længere og længere væk. Hvis det bliver for langt så kommer deres mor og henter dem tilbage, men det er sjældent.

Den er omgivet af voksne hunde, mennesker, og 4 katte..Den lære meget hurtig min fært og stemme at kende..Den er ca. 3 dage når den første gang reagere på mig, Jeg flaskefodre, fra starten, så jeg sidder ved siden af sovepladsen, sammen med de andre hunde...Det vil sige, at den lære at forbinde mine hænder med noget som er dejligt 

Fra hvalpene er mellem 3-4 uger, er de blevet så gode til at gå og finde vej tilbage, at de går ud af deres hvalpeværelse. Så kommer de lige ud i køkkenet, og derfra videre ud i stuen..

Det er så også på dette tidspunkt jeg kan begynde at kalde på dem i samlet trop, når de skal uden af huset for at tisse mm.

De bliver valgt sammen med mig af deres nye forældre, som kommer på besøg første gang når hvalpene er 3 uger.

Fra 6 uge begynder vi at legetræne..Det er ordene her, sit, plads og dæk...Som bliver nævnt for dem hver gang de laver en øvelse..De forstår ikke dansk, men efterhånden så forbinder det ordet med øvelsen. Jeg viser hvalpekøberen hvordan vi gør, så de kan fortsætte når de kommer hjem.. Det er super let at træne med dem, fordi de følger mine hænder som de via flaskefodringen forbinder med noget godt. Flaskefodringen stopper når de er ca 3.5 uger...Deres mor giver dem en tår faktisk til de flytter hjemmefra.

De bliver fodret med Royal Starter foder, og hvalpekøber får en hvalpepakke med når de henter hvalpen. Når mine hvalpe er 8 uger, så plejer de at veje 8 kg.

Nu er man kommet ud på køkkengulvet.
Det er godt at sove sammen under sofaen.
Nu er man flyttet hjemmefra. Heldigvis er der også en nden hund.

Nyeste kommentarer

08.12 | 13:37

Hvornår har i hvalpe igen helst ikke før efter Marts.? Og hvad koster sådan nu om dage?